QUÈ ÉS UN CERCLE DE PERCUSSIÓ?

El nostre cercle de percussió a TV3:

Què és un Cercle de percussió?
Un Cercle de Percussió és un taller on un grup de gent disposada en rotllana tocant instruments de percussió. És un grup que funciona seguint l’instint propi i les indicacions del director d’ “Orquestra”, situat al mig del cercle, que dóna forma a la música que es genera.

Mitjançant diferents jocs, el director proposa un seguit de codis no verbals i suggeriments amb el timbre dels elements, figures rítmiques, dinàmiques (fort i fluix), accents, tocar i no tocar.
La pràctica grupal de la percussió ens aporta un sentiment de pertinença al grup que fa que aquest esdevingui la unió entre els participants durant la seva pràctica.
Duració 50 minuts

Enllaços:
villagemusiccircles.com
Arthur Hull
Video:
villagemusiccircles.com/the-art-of-drum-circle-facilitation/

Cercle de percussió amb materials reciclats

Tenint en compte la importància d’introduir la consciència del reciclatge a les escoles,en aquest taller treballem la temàtica a través d’un projecte de manera lúdica i creativa. Amb els cercles de percussió reciclats fem música amb instruments que construïm a partir materials reciclats en un taller innovador.

Duració: 50 minuts

Taller de Cercle de percussió al IE Castellterçol
Abril 2021

Música, colors i llums amb ampolles de plàstic reciclades

En aquest taller utilitzem aquest sistema innovador d’ampolles de plàstic, afinades, pintades amb colors amb les que podrem fer composicions musicals d’una manera fàcil i divertida.

Introduïm als nens i nenes en el món del llenguatge musical a través de la percussió i els colors.

Fem música amb els nens utilitzant un sistema de colors amb un equip de il.luminació professional.

Video:

Música, colors i llums amb ampolles de plàstic reciclades.
Escola Tiana de la Riba. Ripollet. Abril 2021