QUÈ ÉS UN CERCLE DE PERCUSSIÓ?

El nostre cercle de percussió a TV3:

La situació post Covid-19 ens ha fet transformar la nostra manera de treballar. Els cercles de percussió presencials ara els farem mantenint les mesures i distàncies de seguretat de 2 metres. Farem servir als nostres cercles instruments nous i desinfectables de la marca Remo. Desinfectarem els instruments abans i després de cada cercle.

Un Cercle de Percussió és un grup de gent disposada en rotllana amb instruments de percussió. És un grup que funciona seguint l’instint propi i les indicacions del director d’ “Orquestra, situat al mig del cercle, que dóna forma a la música que es genera.

Un Cercle de Percussió és una experiència sensorial que posa a tothom en una mateixa rotllana, sense fer diferències ni d’edat, sexe, estament social, procedència cultural o religiosa, ni tampoc de “nivell musical”, per posar en comú la creativitat i l’esperit de cadascú i generar una orquestra de percussió. Per participar no calen coneixements musicals previs.

4 Instruments desinfectables per cada nen: Tambors Remo Sound Shapes , maraca, clave (bambú), campana (ampolles afinades diatóniques)

COM FUNCIONA?

Mitjançant diferents jocs i amb llenguatge no verbal, el facilitador genera i proposa un seguit de codis per tal que el grup conegui paràmetres com el timbre dels elements, figures rítmiques, dinàmiques , accents, tocar i no tocar, volum etc…

La pràctica grupal de la percussió ens aporta un sentiment de pertinença al grup que fa que aquest esdevingui una unió entre els participants durant la seva pràctica. No es requereixen coneixements musicals, únicament ganes de passar-ho molt bé.

Facilitem cercles de percussió Village Music Circles, tècnica desenvolupada per Arthur Hull.

Enllaços:

villagemusiccircles.com

Arthur Hull

Video:

villagemusiccircles.com/the-art-of-drum-circle-facilitation/