Activitats SOM PERCUSSIÓ 2020-2021

Cercles de Percussió

El nostre cercle de percussió a TV3:

Un Cercle de Percussió és un grup de gent disposada en rotllana amb instruments de percussió. És un grup que funciona seguint l’instint propi i les indicacions del director d’ “Orquestra, situat al mig del cercle, que dóna forma a la música que es genera.

Un Cercle de Percussió és una experiència sensorial que posa a tothom en una mateixa rotllana, sense fer diferències ni d’edat, sexe, estament social, procedència cultural o religiosa, ni tampoc de “nivell musical”, per posar en comú la creativitat i l’esperit de cadascú i generar una orquestra de percussió. Per participar no calen coneixements musicals previs.

COM FUNCIONA?

Mitjançant diferents jocs i amb llenguatge no verbal, el facilitador genera i proposa un seguit de codis per tal que el grup conegui paràmetres com el timbre dels elements, figures rítmiques, dinàmiques , accents, tocar i no tocar, volum etc…

La pràctica grupal de la percussió ens aporta un sentiment de pertinença al grup que fa que aquest esdevingui una unió entre els participants durant la seva pràctica. No es requereixen coneixements musicals, únicament ganes de passar-ho molt bé.

Facilitem cercles de percussió Village Music Circles, tècnica desenvolupada per Arthur Hull.

Enllaços:

villagemusiccircles.com

Arthur Hull

Video:

villagemusiccircles.com/the-art-of-drum-circle-facilitation/

Cercle de percussió amb materials reciclats

Tenint en compte la importància d’introduir la consciència del reciclatge a les escoles, treballem la temàtica a través d’un projecte de manera lúdica i creativa. Amb els cercles de percussió reciclats fem música amb instruments que construïm a partir materials reciclats en un taller innovador.

Video:

Cercle de percussió amb els alumnes del IE Castellterçol.

Un cercle de percussió és una activitat on no és necessari tenir cap coneixement musical, essent una activitat dinàmica on tots els assistents podran gaudir de l’experiència d’aquest taller, ofereix tocar diferents instruments de percussió i els ritmes que se’n desprenen.

Tenim una gran varietat d’instruments de percussió amb material reciclat que tenen una molt bona qualitat sonora.

Quina mena d’instruments tocarem

Bidons.

Maraques-Shakers construïts amb pots de plàstic.

Bambú.

Ampolles de beguda de plàstic-pet afinades en  la escala diatònica DO-RE-MI-FA-SOL-LA-SI-DO i amb un color per cada nota.

Baquetes de fusta i plàstic reciclades.

Duració: 60m

Música, colors i llums amb ampolles de plàstic reciclades

Utilitzem aquest sistema innovador d’ampolles de plàstic-pet, afinades, pintades amb colors amb les que podrem fer composicions musicals d’una manera fàcil i divertida.

Introduïm als nens i nenes en el món del llenguatge musical a través de la percussió i els colors.

Fem música amb els nens utilitzant un sistema de colors amb un equip de il.luminació professional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.