Serveis SOM PERCUSSIÓ 2020-2021

Cercles de Percussió

La situació post Covid-19 ens ha fet transformar la nostra manera de treballar. Els cercles de percussió presencials ara els farem mantenint les mesures i distàncies de seguretat de 2 metres. Farem servir als nostres cercles instruments nous i desinfectables de la marca Remo. Desinfectarem els instruments abans i després de cada cercle.

Un Cercle de Percussió és un grup de gent disposada en rotllana amb instruments de percussió. És un grup que funciona seguint l’instint propi i les indicacions del director d’ “Orquestra, situat al mig del cercle, que dóna forma a la música que es genera.

Un Cercle de Percussió és una experiència sensorial que posa a tothom en una mateixa rotllana, sense fer diferències ni d’edat, sexe, estament social, procedència cultural o religiosa, ni tampoc de “nivell musical”, per posar en comú la creativitat i l’esperit de cadascú i generar una orquestra de percussió. Per participar no calen coneixements musicals previs.

4 Instruments desinfectables per cada nen: Tambors Remo Sound Shapes , maraca, clave (bambú), campana (ampolles afinades diatóniques)

COM FUNCIONA?

Mitjançant diferents jocs i amb llenguatge no verbal, el facilitador genera i proposa un seguit de codis per tal que el grup conegui paràmetres com el timbre dels elements, figures rítmiques, dinàmiques , accents, tocar i no tocar, volum etc…

La pràctica grupal de la percussió ens aporta un sentiment de pertinença al grup que fa que aquest esdevingui una unió entre els participants durant la seva pràctica. No es requereixen coneixements musicals, únicament ganes de passar-ho molt bé.

Facilitem cercles de percussió Village Music Circles, tècnica desenvolupada per Arthur Hull.

Enllaços:

villagemusiccircles.com

Arthur Hull

Video:

villagemusiccircles.com/the-art-of-drum-circle-facilitation/

Instruments reciclats

Tenint en compte la importància d’introduir la consciència del reciclatge a les escoles, treballem la temàtica a través d’un projecte de manera lúdica i creativa. Amb els cercles de percussió reciclats fem música amb instruments que construïm a partir materials reciclats en un taller innovador.

Video:

Cercle de percussió amb materials reciclats

Un cercle de percussió és una activitat on no és necessari tenir cap coneixement musical, essent una activitat dinàmica on tots els assistents podran gaudir de l’experiència d’aquest taller, ofereix tocar diferents instruments de percussió i els ritmes que se’n desprenen.

Tenim una gran varietat d’instruments de percussió amb material reciclat que tenen una  bona qualitat sonora.

Quina mena d’instruments tocarem

Pots de plàstic de diferents mides

Tapes de plàstic de diferents tamanys

Bidons

Cubells de plàstic

shakers construïts amb pots de diferents productes i farcits amb pedres, cigrons, llenties…

Ampolles de beguda de plàstic-pet afinades en  la escala diatònica DO-RE-MI-FA-SOL-LA-SI-DO i amb un color per cada nota.

Baquetes de fusta i plàstic reciclades, estem en continua recerca.

Duració:60m

Música i colors amb ampolles de plàstic-pet reciclades

Utilitzem aquest sistema innovador d’ampolles de plàstic-pet, afinades, pintades amb colors amb les que podrem fer composicions musicals d’una manera fàcil i divertida.

Introduïm als nens i nenes en el món del llenguatge musical a través de la percussió i els colors.

Musicoteràpia a través de zoom

Gaudiu del el nostre servei de musicoteràpia Online. Hem desenvolupat el sistema per fer musicoteràpia a través de Zoom.

Oferim sessions setmanals grupals de musicoteràpia online.

He fet formació als professors del Màster de Musicoterapia de la UB IL-3, a altres musicoterapeutes i a professors de música per a fer el canvi de la disciplina de la musicoteràpia a sessions Online a travès de Zoom.

Musicoteràpia presencial

La musicoteràpia té com a principal objectiu la promoció, assistència i rehabilitació de la salut de les persones. És una disciplina que estudia els aspectes sonors de les persones en l’àmbit receptiu, expressiu i relacional. Utilitza el so en totes les seves dimensions per a afavorir els processos saludables en l’ésser humà.

  • La Musicoteràpia en discapacitatÉs una activitat que ajuda a aconseguir i reforçar objectius terapèutics així com millorar la qualitat de vida de les persones amb pluridiscapacitats.
  • Relació entre musicoteràpia i persones gransLa memòria s’activa i tant els records passats com presents floreixen amb més força. Amb això s’aconsegueix preservar la memòria més recent amb la finalitat d’endarrerir tot el possible les  pèrdues de memòria.
  • Exclusió socialAjudem al procès d’inserció  combinant técniques musicoteràpia, cercles de  percussió i Rhythm to Recovery.
  • Musicoteràpia  a domiciliEspecialistes en autisme i enfermetats rares, portem les sessions al domicili per ajudar en eldesenvolupament del nen. Aprofitant el contacte directe amb la família i l’estabilitat de l’espai per la persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.