COLORS BAND

L’any 2008 iniciem a l’Associació Centre Pedralbes i en col-laboració amb l’Associació ACAIM un projecte que es concreta en la formació d’una banda de música amb instrumentació pròpia d’un grup de rock. Els integrants de la banda són persones amb discapacitat intel.lectual usuaries del centre. Aquest grup l’anomenem Colors Band i estar format per 7 usuaris del centre (dues dones i 5 homes) que interpreten cançons versionades de The Beatles.

Aquesta proposta neix a partir de l’experiència que els musicoterapeutes Bjorn Seinmo i Tom Naess de Noruega iniciaren l’any 1992 a Oslo. Aquest mètode que parteix del model Nordoff/Robbins consisteix en la facilitació de la instrumentació per tal que els participants, diagnosticats amb retard mental i d’altres patologies associades, esdevinguin membres actius d’una formació de rock (bateria, guitarres, baix, teclat i veus).

El grup es troba una hora i mitja un cop a la setmana dins dels espais de tallers per assajar, i també de manera puntual una o dues vegades l’any realitza actuacions musicals fora del centre.

Seguidament podreu veure l’actuació de la banda que va tenir lloc al Centre de dia el Mil.lenari el maig del 2014.